vineri, 15 aprilie 2011

Sa zambim si azi - 15 Aprilie 2011

Topul etichetelor stupide

Cele mai aberante indicatii si avertizari ce insotesc produsele americane:
Nu bagati copiii in masina de spalat. Nu uscati telefonul mobil in cuptorul cu microunde. Nu cititi cartea de telefon in timp ce conduceti masina. Aceste indicatii stupide, dar cat se poate de reale au fost declarate castigatoare la concursul anual "Cele mai ridicole avertismente", organizat in Statele Unite. Premiile sunt decernate de MLA, o asociatie din statul Michigan, care lupta impotriva proliferarii proceselor prin care atat de multi americani cer daune de la diverse companii pentru accidente stupide de care se fac singuri vinovati.
In cursul anului trecut, MLA a primit 150 de propuneri de la diversi cetateni socati de prostiile pe care le gasesc scrise pe ambalajele sau instructiunile de folosire a tot felul de produse. Grupul a ales cinci dintre acestea, cele trei castigatoare fiind desemnate prin vot de ascultatorii unui post de radio.
Prostia dauneaza grav sanatatii
Premiul intai, in valoare de 500 de dolari, a fost incasat de Bob Wilkinson, patronul unei spalatorii publice din Detroit, cel care a fotografiat inscriptia geniala de pe unul dintre utilajele sale: "Nu puneti nicio persoana in acest aparat".
Compania producatoare a explicat insa ca a plasat acest avertisment pe masina respectiva pentru a se pune la adapost de un eventual proces in cazul unui nefericit accident. Un purtator de cuvant al companiei a explicat ca a existat un astfel de caz, cand o alta firma s-a trezit data in judecata dupa moartea unei persoane intr-o masina de spalat.
In opinia celor de la MLA, acest gen de procese au devenit o adevarata plaga a societatii americane, iar masurile de siguranta pe care si le iau companiile nu ajuta la nimic.
Dimpotriva, consumatorilor li se servesc instructiuni si avertismente tot mai stufoase si mai penibile, astfel incat exista riscul sa nu le mai ia in seama nici macar pe cele cu adevarat importante, spune Robert B. Dorigo Jones, presedintele grupului MLA. Pe locul doi s-a clasat avertismentul gasit pe un iaht - "Nu folositi un chibrit aprins ori o flacara deschisa pentru a verifica nivelul combustibilului din rezervor".
Locul trei a revenit, la egalitate, indicatiei de un bilet de loterie "Nu calcati cu fierul" si sfatului de a nu usca celularul la microunde.
Decernarea premiilor a coincis cu lansarea cartii lui Jones: "Scoateti copilul inainte de pliere: 101 cele mai stupide, prostesti si trasnite avertismente".
Titlul face referire la o pretioasa indicatie prin care parintii erau atentionati sa scoata copilul din caruciorul pliant inainte de a-l strange. Dincolo de dorinta de a amuza publicul cu aceste perle din gandirea fabrican-tilor de bunuri de larg consum, Jones spune ca scopul sau este de a trezi lumea la realitate si de a pune capat proceselor abuzive care sufoca justitia americana.
_____________

CELE MAI RIDICOLE MOTIVE PENTRU DESPAGUBIRI IN VACANTA

Minciuna are picioare scurte, dar, atunci cand vine vorba despre plata unor despagubiri ale bunurilor pe care le-ai pierdut in vacanta, ea capata cele mai variate si ciudate forme.
Pretextele pentru plata politelor de asigurare sunt diverse iar imaginatia omului venit din concediu nu cunoaste limite, informeaza The Telegraph.
Un tanar din Marea Britanie a cerut despagubiri dupa ce si-a rupt nasul intr-o vacanta in Grecia.
Aflat intr-un autobuz, in drum spre plaja, tanarul a zarit un grup de fete in bikini si nu a fost atent la frana brusca a soferului. Compania de asigurari i-a platit adolescentului spitalizarea si tratamentul.
Un pensionar aflat in vacanta pe un vas de croaziera si-a pierdut dintii falsi dupa ce a avut o mica indigestie pe care a tratat-o in largul marii. El si-a trecut dantura la "bagaje pierdute" pentru a fi despagubit de compania asiguratoare.
O familie din Devon a cerut despagubiri dupa ce o vaca le-a lins masina si, au spus ei, le-a luat vopseaua automobilului. Un alt cuplu a cerut despagubiri pentru camera video furata in vacanta, iar ulterior au aflat ca micutii au lasat-o ingropata in nisip, pe plaja.
Vacanta a doi indragostiti in Wales s-a ruinat dupa ce un parasutist a aterizat pe cortul lor si le-a distrus mica locuinta improvizata. Compania de asigurari a fost nevoita sa le plateasca contravaloarea cortului si a accesoriilor.
Doi tineri din Marea Britanie nu isi vor uita niciodata ziua nuntii, care s-a desfasurat in Caraibe. Dupa ce voalul miresei a luat foc de la un gratar, mirele, speriat, si-a luat sotia in brate si a aruncat-o in apa, pentru a nu lua foc.
Compania de asigurari i-a despagubit pentru vestimentatia distrusa complet, dar fotografiile de la nunta vor pastra vie aceasta amintire.
____________________________________________________________________________________

Niciun comentariu:

Cuvinte alese - 27 Martie 2017

Viata e o lupta si, daca nu ne luptam, ne inghite intunericul (lasitate, renuntare, descurajare, dezamagire etc.) (Angela Peschir) ____ ...