joi, 17 decembrie 2009

Spune tuturor ca nu e o poveste !

Preluat de aici: http://www.cabral.ro/despre-altii/spune-tuturor-ca-nu-e-poveste



Sub sloganul „Spune tuturor că violenţa domestică nu e poveste!” Fundaţia Sensiblu a lansat pe 25 noiembrie un apel mobilizator la schimbare prin site-ul www.nuepoveste.ro în cadrul celei de-a VI-a ediţii a campaniei V-Days 16 Zile Internaţionale de Activism Împotriva Violenţei asupra femeii.

Prin simpla vizitare a site-ului utilizatorii au transformat pas cu scenariul „Cenusaresei” văzute de ochii unui copil de 11 ani pentru care realitatea înseamnă să trăiască alături de un tată violent şi o mamă victimă, in adevarata poveste a copilariei. In cele 16 zile de campanie peste 2 000 de oameni au descarcat materialele din sectiunea Cercetare puse la dispozitie pe site, bannerele de sustinere au avut peste 35 000 de vizualizari, nu mai putin de 300 de persoane au utilizat avatarul campaniei, 27 000 de pagini au pus link-uri catre site-ul campaniei.

Mesajul campaniei a fost transmis si prin reţelele sociale: 500 de oameni au susţinut cauza pe Facebook şi peste 1000 de oameni au dat click pe link-urile din Twitter, sute de oameni au transmis mai departe mail-uri cu mesajul campaniei. Numeroase reacţii au fost înregistrate pe forumul www.nuepoveste.ro şi au fost primite apeluri la centrul de consiliere Casa Blu despre situaţii de violenţă domestică. Ca să putem schimba ceva în astfel de poveşti urâte, trebuie să nu păstrăm tăcerea. Le multumim celor care au spus „DA”, celor care au ascultat, au vazut si au vorbit. Am schimbat împreună această poveste. Am arătat tuturor că putem muta chiar şi poveştile din loc.

Important este să nu ne oprim aici. Mii de Cenuşărese suferă încă în casele lor în tăcere. Să ducem mesajul mai departe în continuare: Spune tuturor că nu e poveste.





Niciun comentariu:

Cuvinte alese - 27 Martie 2017

Viata e o lupta si, daca nu ne luptam, ne inghite intunericul (lasitate, renuntare, descurajare, dezamagire etc.) (Angela Peschir) ____ ...