luni, 9 mai 2016

Doza de zâmbete - 9 Mai 2016

După celebrul Albastru de Voroneţ, o nouă nuanţă, ’’Albastrul de Vaslui ’’, face cinste Moldovei. Reţeta, de această dată, e cunoscută: spirt medicinal Mona diluat cu apă.
____

Un om de ştiinţă american, s-a hotărât să facă o mică cercetare; mergea prin gări şi aeroporturi, în diverse colţuri ale lumii, lăsa în mijlocul sălii de aşteptare un geamantan, apoi se ascundea, aşteptând să vadă, cam în cât timp, bagajul respectiv se va evapora.
La Stockholm, nimeni nu s-a atins de geamantan. La Londra, geamantanul i-a fost furat după o jumătate de oră. La Paris, după 20 de minute. La Roma, după zece minute.
La Tokio, după cinci minute a venit un om de serviciu, care l-a dus la camera de bagaje.
La Tel-Aviv, după trei minute, a venit poliţia, a înconjurat aeroportul, au scotocit peste tot, apoi au băgat geamantanul într-un furgon blindat şi, cu mare tămbălău, au plecat în afara oraşului ca să-l explodeze.
La Bucureşti, experimentul n-a reuşit pentru că, pe când omul nostru era cu ochii pe geamantan, i s-a furat ceasul de la mână. În timp ce se uita în jur după ceas, a dispărut şi geamantanul.
Ultima experienţă s-a petrecut la Bagdad. Acolo, odata cu geamantanul a dispărut şi americanul.
____________________________________________________________________________________

Niciun comentariu:

Cuvinte alese - 27 Martie 2017

Viata e o lupta si, daca nu ne luptam, ne inghite intunericul (lasitate, renuntare, descurajare, dezamagire etc.) (Angela Peschir) ____ ...