joi, 14 august 2008

Intelepciunea

Un om si cainele lui mergeau de-a lungul unui drum. Omul admira imprejurimile,cand deodata isi dadu seama ca nu mai este pe pamant, ci in lumea celor drepti. Isi aduse aminte cum a murit si ca prietenul sau necuvantator murise de cativa ani. Se mira si merse mai departe,gandindu-se unde duce drumul pe care mergea.Dupa putin timp, ajunsera la o stanca alba si inalta ce se intindea pe o parte a drumului. Parea ca este facuta dintr-o marmura foarte fina. La capatul unui deal, stanca era impartita in doua de un arc care stralucea in lumina apusului.Cand ajunse in fata arcului, vazu o poarta imensa, iar strada pe care mergea era facuta din aur.Omul se indrepta spre poarta si in timp ce se apropia vazu un om care statea la un birou in fata intrarii.Cand ajunse destul de aproape ii striga omului:
- 'Scuzati-ma, unde ma aflu?'
- 'Acesta este *Raiul*, domnule' raspunse omul de la birou.
- 'Wow! Imi puteti da si mie niste apa, va rog?'
- 'Bine-nteles. Intrati va rog, si o sa va aduca cineva apa imediat.
'Omul de la poarta facu un semn si poarta se deschise.
- 'Prietenul meu poate intra si el?' intreba calatorul si arata spre cainele sau.
- 'Imi pare rau dle, nu aveti voie cu animale.
'Calatorul se gandi o clipa si apoi se intoarse si isi continua drumul pe care mergea impreuna cu cainele sau. Dupa o buna bucata de vreme si dupa ce strabatu o distanta considerabila, ajunse la un drum noroios care ducea spre o ferma, poarta fermei aratand ca si cum nu ar fi fost niciodata inchisa. Nu erau garduri,si cand se apropie vazu inauntru un om sprijinit de un copac, citind o carte.
- 'Scuza-ti-ma, aveti putina apa?' intreba calatorul.
- 'Da sigur, este o pompa chiar aici, intrati va rog.'
- 'Dar prietenul meu, poate intra?'
- 'Cred ca este un castron langa pompa.
'Calatorul intra impreuna cu cainele sau si gasi o pompa veche,de mana,cu un castron langa ea. O umplu, bau pana se satura si apoi o dadu cainelui sau. Dupa aceea, calatorul se indrepta catre omul care citea in continuare o carte langa copac si il intreba:
- 'Cum se numeste acest loc?'
- 'Acesta este *Raiul*', raspunse omul.
- 'Hmm, este destul de ciudat, omul de mai inainte mi-a spus,de asemenea,ca acela este* Raiul*.'
- 'Ahh, locul acela cu poarta de sidef si drumul pavat cu aur? Acela este* Iadul*.'
- 'Si nu va deranjeaza ca se folosesc de numele dvs?'
- 'Nuu, ne bucuram ca ei departajeaza oamenii:cei buni de cei care si-ar lasa cel mai bun prieten in urma.'

*/Deeeeeeeci....Cateodata ne intrebam de ce prietenii nostri ne trimit glume fara sa scrie un cuvant. Poate acest lucru va explica. Cand esti foarte ocupat,dar tot vrei sa tii legatura, ce faci? Trimiti o gluma. Cand nu ai nimic de spus, dar tot vrei sa mentii contactul,ce faci? Trimiti o gluma.Cand ai ceva de spus, dar nu stii cum, sau nu stii ce, trimiti o gluma. De asemenea, ca sa stii ca esti important, ca ti se duce dorul si ca esti inca iubit si indragit, ghici ce primesti? O gluma. Deci, data viitoare cand primesti o gluma, sa nu ai impresia ca ai primit inca o gluma forward-ata, ci ca cineva s-a gandit la tine azi si ca prietenul tau de la capatul celalalt al calculatorului a vrut sa iti daruiasca un zambet.

Esti binevenit la castronul meu oricand. :))))

Niciun comentariu:

Cuvinte alese - 27 Martie 2017

Viata e o lupta si, daca nu ne luptam, ne inghite intunericul (lasitate, renuntare, descurajare, dezamagire etc.) (Angela Peschir) ____ ...