sâmbătă, 3 septembrie 2011

Zambim si azi - 3 Septembrie 2011

Perle BAC:

"Trăsăturile genului epic sunt: blondă, 90-60-90, ochi albaştri. Frumos gen epic"
"Ghiţă înjură strâmb"
"De mă voi scula, premiul am să poftesc şi eu"
"Într-zi, vine la Moară Gheorghiţă şi Ana, copiii lui Mara"
"Ana moare şi nu mai prinde Învierea"
"Mara organizează un concurs pentru toţi care veneau la moară"
„Eu nu vrea să comentez tâmpenia asta de fragment. Aş vrea în schimb să rezolv celelalte subiecte, dar nu o fac că şi-aşa nu iau Bac-ul. Şi-acum la revedere domnilor profesori!”
Un alt candidat a confundat celebra replică din nuvela „Alexandru Lăpuşneanu”, a lui Costache Negruzzi „Ai să dai seamă, doamnă!”, punând pe hârtie o exprimare proprie, extrem de hazlie: „O să-ţi dai seama-n toamnă!”
Puşi să scrie un text despre prietenie, pornind de la afirmaţia lui Nichita Stănescu „Prietenia nu este un dor, este o prezenţă”, câţiva elevi au dat răspunsuri haioase. Unul a scris că „Nichita Stănescu era, cel mai probabil, la a cincea sticlă de vin când a scris acest fragment”.
„Subiectul 1 -Nu am învăţat, Subiectul 2 -Nu am învăţat, Subiectul 3 -Nu am învăţat”!
„Această nuvelă psihologică se desfăşoară la hanul de porci. Aceasta este realizată în spaţiul urban, descriind ţăranul şi dezumanizarea banului.”
“Moara cu noroc începe într-o zi când Mara şi-a deschis moara”.
"Cârciumarul Ghiţă creştea nişte porci şi Sămădăul înalt, rău şi cu ochii verzui, alţi porci. Când s-au întâlnit, s-au încăierat porcii şi bărbaţii eroi s-au lovit şi el până au căzut laţi lângă hanul cu noroc"
Tot un elev a inventat cuvântul DINIOARĂ. O DINIOARĂ, DOUĂ DINIORI.
____________________________________________________________________

Niciun comentariu:

Cuvinte alese - 27 Martie 2017

Viata e o lupta si, daca nu ne luptam, ne inghite intunericul (lasitate, renuntare, descurajare, dezamagire etc.) (Angela Peschir) ____ ...