marți, 28 decembrie 2010

Sa zambim si azi - 28 decembrie 2010

Ce zic proprietarii de masini:
Bentley : Am folosit scrumiera azi, doresc sa o inlocuiesc.
Lamborghini : Problema grava, apare un suierat de vant la 320km/h
Toyota : Voua va merge masina cu baterii AA sau AAA?
Ferrari : Am traversat o cale ferata, pagube sub masina de 20.000$.
VW : Am facut pana, mai aveam motorina, dar s-a terminat uleiul.
Smart : O idioata cu un Jeep a trecut azi peste masina mea
Jeep : Mi s-a blocat un smart intre motor si scut (poze)
Ford : Stie cineva un mecanic bun?
Renault: Mai am o luna tratament psihiatric, incep sa ma obisnuiesc cu greierii.
Cadillac : La voi in garaj aveti loc sa deschideti usile?
Honda : Am furat cheile de la masina bunicului, cum o pornesc?
Audi : Cat de mult pot sa-mi iubesc masina!
Mercedes : De unde oglinzi mai ieftine?
Porsche : Si eu probleme cu ceafa de la acceleratie.
Fiat : Hei, nu mai e nimeni pe aici?
Hummer : Caut service mai apropiat de 10km, ca ma costa 1mil drumul.
Citroen : Mi s-au defectat comenzile vocale si bordul holograma.
BMW : Am scos toba si tot nu reusesc sa trezesc tot cartierul.
McLaren : Un penibil cu un F16 a sugerat sa ne intrecem.
Skoda : Am mai gasit o piesa identica cu Audi la motor.
Subaru : Cumpar cauciucuri.
Land Rover : Intalnire auto maine pe Himalaya.
Volvo : Petitie pentru noile teste NCAP cu 10 stele.
Dacia : Am schimbat totul si tot nu porneste!
____

Inmormantare UE :
1. A crapat nea Gica.
2. Constatam asta.
3. Aducem si un medic / scoatem certificat prin care constatam asta si pe hartie.
4. Sunam firma servicii funerare. comandam una bucata sicriu.
5. Il ducem pe nea Gica la capela.
6. Anuntam pe cei apropiati ca a crapat nea Gica. Le zicem adresa capelei.
7. Ne adunam la capela, schimbam o vorba despre nea Gica.
8. In cursul aceleiasi zi, pompele funebre vin, il ridica pe nea Gica si il ingroapa / incinereaza / impaiaza / criogenizeaza / ce-o fi, in functie de preferinte.
9. Odata ingropat, Gica acolo ramane. Daca doresc, vizitatorii sunt bineveniti cu o floricica sau fara...
Inmormantare romaneasca.
1. A crapat nea Gica.
2. Constatam asta. Inainte de a suna medic sau de a scoate certificat sunam pe toti care il stiu sau nu pe Gica si anuntam asta.
3. Revenim cu certificatul si ne facem loc prin marea de oameni care au venit sa il vada pe Gica mort si sa bea gratis o tuiculita. Intre timp Gica e tinut pe masa trei zile. Asa mort, da.
4. Aducem 3 femei sa il spele si 2 barbati sa il barbiereasca – ritual antecrestin, apropo -
5. Sunam popa. Ne rugam de popa sa vina de parca ar fi ceva nemaintalnit si nemaipomenit de nou in cariera lui si ne imprumutam de bani, ca daca nu e multumit ni-l lasa pe nea Gica pe masa si se cara . De parca nu tot din banii nostri ar fi platit, pastele ma-sii azi si maine de ***** cu patrafir.
6. Pe langa oamenii care se foiesc prin casa, ne vor mai intampina pe drum inca pe atatia, ca sa nu mai vorbim de cei care vor veni direct la cimitir.
7. Pregatim echipamentul lui nea Gica, compus majoritatea din elemente tot antecrestine. Bani pe ochi, colac in mana, prescura pe piept – sau invers? – costumul sau cel mai bun care i-a ramas cam mic / mare si niste pantofi cu talpa de carton ca e pielea scumpa si si-asa e mort.
8. Convoiul: Unul cu un brad / pom / schela cu fructe agatate in el (tot pagan e si asta). Unul cu o cruce. Toti cu lumanari. Altii cu steaguri si prosoape.Inca minim 2 cu sfesnice. Nu uita coliva. Inca minim doi cu coroane. Inca vreo doi care sa duca “darurile” – obiecte de uz personal, bucati de material textil, batiste, mobila, o gaina vie uneori, care se trece peste groapa, etc
9. Fanfara. Tigani mai mult sau mai putin treji, care sa chiorlaie din instrumentele lor cantece de mare factura spirituala, cum ar fi “Pe langa Plopii fara Sot”, “Drumurile noastre Toate”, “Treceau batalioane romane Carpatii”, “Dunarea albastra ” (n-aveti idee cum suna asta la TROMBON)
10. Bocitoare. intre 3 si 5 babe bete si senile care sa il calareasca pe nea Gica si sa zbiere de parca li se scot ovarele pe ***. De multe ori nu au absolut nici o treaba cu raposatul si il vor boci pe un nume generic, d.ex. “Vasile”
11. Ii cinstim bine pe toti, de la popa la tigani, ca doar n-au venit sa il ingroape pe unul, au venit sa crape in ei si sa bea . Firesc. Pornim cortegiul.
12. La fiecare rascruce – intersectie – vom opri tambalaul (tigani, bocitoare, alamuri, zbierete, cersetori, bomboane, claxoane) si preotul va citi o extenie. Intre extenii, cine stie canta din toti plamanii ” Sfinte Dumnezeule ” in varianta funebra. Pentru ca exista si varianta vesela. Care nu se canta. Totusi, avand in vedere lipsa de voce a celor din cortegiu si betia generala, puteti sa cantati si Macarena ca nu se simte.
13. Ajungem la biserica. Ne dam foc cu lumanari, umplem tot de ceara, urlam TARE sa stie LUMEA ca noi SUFERIM pentru ca A MURIT GICA, BAAAAAAAA! In timpul slujbei, cream confuzie si razboi, aruncand cu bani si bomboane catre liota de cersetori. Punem si “vamile” pe jos, obicei – cum altfel? – antecrestin si ala. Potrivim vata in nas lui Gica, nu de alta dar de atata jale si lumanari si tamaie a inceput saa se cam lichefieze.
14. La cimitir. Se sapa groapa, se urla, se trece gaina, se desface pomul, se impart prosoape, restul de daruri (teoretic oamenilor saraci, practic tot intre neamuri, pe principiul nimic nu se pierde, doar se imprumuta), se bea , se stropeste cu vin mormantul, continua slujba.
15. Dupa cimitir. Se merge la casa lui Gica unde se bea, se bea, se bea, se mananca cel putin 3 feluri de mancare, se ia si la pachet ca doar e pomana, se vorbeste despre politica, vreme, rapita, Geoana, alegeri, inflatie, chirii, varice, butoaie, vinul de anul asta, hemoroizi, nunti, botezuri, Mutu, Steaua, femeia vecinului, orice numai Gica nu.
16. Dupa ce l-ai ingropat, reiei paranghelia la 3, 9, 20, 40 de zile, 3 luni, 6 luni, 1 an, 2, 3, etc totul culminand cu 7 ani cand il dezgropi pe Gica sau ma rog ce a ramas din el, il stropesti cu vin si-l bagi la loc. Pe langa asta mai ai si vreo 400 de sarbatori de pomenirer a mortilor.
____

Cele mai ciudate joburi:
1. Batatorul de caini
Era un oficial al bisericii carea avea sarcina de a indeparta cainii dintr-o biserica sau din curtea bisericii, ca sa nu deranjeze slujba. Daca animalele latrau, omul insarcinat cu aceasta slujba, inarmat cu un bici si un cleste de mari dimensiuni, din lemn, trebuia sa “se ocupe” de ele.
2. Cel care face rost de cadavre
Cum medicii trebuiau sa invete corpul omenesc si nu puteau face asta mai bine decat pe cadavre, era foarte greu sa faca rost de acestea in conditiile in care era aproape o crima sa “abuzezi” in acest fel de corpul unui decedat. In Anglia veche, furtul de cadavre era doar o infractiune minora, industria celor care subtilizau morti pentru a-i vinde scolilor medicale din Europa a inflorit. Erau furate sicriele din mormintele proaspete.
3. Spalatorul de lana
In Roma antica, cel care spala lana pentru a indeparta grasimile, impuritatile si mizeria era de obicei un sclav. Acestia stateau pana la glezne in recipiente pline cu urina umana, care, continand amoniac, albea si curata lana.
4. Medicul de broaste
Opera in Anglia vestica. Medicina traditionala sustinea ca se poate vindeca o forma de tuberculoza si alte afectiuni, inclusiv cele cauzate de vrajitorie, prin plasarea unei broaste vii, sau a piciorului uneia, intr-un saculet de panza, la gatul bolnavului. Slujba necesita prinderea sau cresterea unui numar mare de broaste, dar si taierea lor.
5. Cautator in minele de argint
Minerii sapau direct cu tarnacoapele si scoteau minereul amestecat cu pamant in saci, iar copii lor erau pusi sa scormoneasca in mormanele de steril cu mainile goale pana gaseau fragmentele infime de argint.
Durata medie de viata pentru copiii pusi sa muncesca in mine era de doar 3 luni de zile de la inceperea acestei activitati.
Mortalitatea era amplificata de gazele otravitoare care sunt asociate locurilor unde se gasesc depozitele de minereu de argint.
6. Colectorul de excremente
In Roma Antica, din cauza canalizarii complicate, stercorariul batea de doua ori pe zi la usa cetatenilor, cu scopul de a colecta intr-o galeata mare, fecalele produse de acestia in ziua respectiva.
Stercorariul isi conducea linistit caruta ticsita cu butoaie doldora de excremente spre periferia Romei.
In ciuda indeletnicirii deloc onorabile acum, atunci, multi erau aceia care se inghesuiau pentru o slujba de stercorarius, oferindu-se deseori mite substantiale pentru ocuparea postului.
In Londra, in perioada victoriana, existau asa-zisii “tosher”, cei care se indeletniceau cu curatarea canalelor. Erau familii intregi care coborau in canale, pentru a rascoli gunoaiele in care gaseau deseori lucruri folositoare sau de valoare.
7. Urinatores – scufundator cu vezica slaba
Urinatorii erau, la origine, scufundatori la adancime mare, in apele care scaldau orasul Ostia. Sarcina lor principala era aceea de a cauta materiale rare de constructii.
Datorita faptului ca scufundatul fara echipament modern provoaca o presiune imensa in zona abdomenului, acesti temerari muncitori urinau in mod excesiv, mult mai mult decat ceilalti oameni, de unde li s-a tras si numele.
Meseria era foarte riscanta, dar castigurile financiare se prezentau atat de mari incat multi dintre urinatores deveneau cetateni influenti ai Romei.
8. Ingrijitorul personal pentru atleti
In Grecia Antica, acesta trebuia sa unga cu ulei, sa stearga de transpiratie si murdarie, sa maseze si sa scarpine atletii dupa epuizantele lupte si sesiuni de ridicat greutati.
9. Organizator de… orgii
Ei bine, daca astazi avem organizatori de nunti, de evenimente, in vremuri aproape imemoriale, oamenii priveau orgia ca pe o sarbatoare indelung asteptata, a carei organizare trebuia sa fie ireprosabila.
Maestrul de ceremonii al destrabalarilor trebuia sa se ocupe cu livrarea mancarurilor, femeilor, muzicii si trupelor de saltimbanci si planificatorul trebuia sa depuna eforturi considerabile pentru gasirea si angajarea unor curtezane care, pe langa faptul ca era musai sa arate cat mai bine conform standardelor vremii, trebuiau, in plus, sa nu aiba nici urma de boli venerice.
Mancarea si bauturile trebuiau sa exprime luxul si opulenta, iar saltimbancii si circarii trebuiau sa fie in plina forma fizica, fara intinderi musculare sau accidentari mai vechi, care sa le puna in pericol reprezentatiile.
10. Clovn la inmormantari
Principala obligatie de serviciu a clovnului funerar era aceea de a se imbraca la inmormantari cu hainele decedatului, a-i mima gesturile, mersul si expresiile favorite si a se maimutari in jurul sicriului pentru a starni rasul rudelor indurate. Vechii romanii credeau ca astfel vor impaca spiritul mortului si va readuce mult dorita veselie in lumea celor vii.
11. Prastier
Antrenamentul unui prastier incepea inca din copilarie, cand trebuia sa-si asigure hrana zilnica cu ajutorul prastiei, altfel fiind condamnat sa moara de foame. Era o modalitate de antrenament si perfectionare foarte eficienta, prin care tanarul ajungea un tintas de temut sau murea.
12. Stergator de funduri regale
Datorie la locul de munca era aceea de “a curata anusul regal dupa defecare”, iar in primii ani de domnie ai regelui Henric al VIII-lea, titlul a fost acordat piticului curtii, care facea parte din suita regala si isi petrecea timpul in Private Chamber.
Regii britanici au apelat deseori la pitici care sa-i stearga la fund, dintr-un ciudat motiv de Lejmajestate: in fata unui om de talie normala, regele ar fi trebuit sa se aplece pentru a fi sters.
13. Exorcist
Exorcistul trebuia sa convinga bantuitorii dintr-o persoana sa plece in lumea lor si sa o lase linistita.
14. Analist de flatulatii
Flatulatie este termenul stiintific pentru vanturi. Echipa gastroenterologului Michael Levitt din Minneapolis se ocupa cu inhalarea alaturi de acesta a vanturilor degajate de oameni care si-au dobandit mai mult de jumatate din greutate consumand fasole.
Rolul acestui “experiment” cu totul neplacut este acela de a-si da seama dupa un vant daca persoana respectiva are sau nu un stomac sanatos.
15. Colector de sperma de la animale
Trebuie sa utilizezi un dispozitiv electric pentru a-l introduce in anusul animalului, fie sa manevrezi un vagin artificial pentru a-i face placere animalului in cauza.
16. Curatator de schelete
Principala ta indatorire este aceea de a pregati scheletele si oasele viitoarelor exponate pentru ca atunci cand publicul viziteaza muzeul totul sa fie atent pregatit si ingrijit. Uneori va trebui sa fierbi oase, ceea ce iti dauna plamanilor si pielii, sau chiar sa le cureti intr-o baie de acid, ceea ce nu va fi, de asemenea, prea placut.
17. Taxidermist
Esti specializat in impaierea animalelor vertebrate!
18. Separator de pui
Sarcina principala este separarea puilor in functie de sex, pentru a fi dusi in ferme specializate.
19. Expert in deodorante
Rolul acestuia este de a mirosi subratul mai multor persoane pentru a decide daca deodorantul folosit este eficient sau nu.
20. Detectiv de orice
Este slujba unui barbat din Oklahoma care este platit sa gaseasca tot felul de obiecte neobisnuite pentru diversi oameni, cum ar fi: o pereche de muste imbracate ca mire si mireasa, o bata de baseball semnata de Jim Thorpe in 1933 samd. Numele firmei este Finders Keepers.
____

Istoria furtului romanesc
- Inainte de ‘89 toti romanii furau echitabil unii de la altii. Statul ii fura echitabil pe tovarasi, iar tovarasii furau statul.
- 1990-1996 se fura pe scheme si inginerii financiare de tip piramidal. Cei care au furat s-au numit mai tarziu oameni de afaceri.
- 1996-2000 se fura din privatizari. Comisioane de zeci de milioane de euro, industrii intregi vandute pe 1 leu. In perioada asta se nasc industriasii gen Patriciu.
- 2000-2004 se fura din marile privatizari, retrocedari si derogari de la plata taxelor si impozitelor. Cei care au furat s-au numit mai tarziu moguli.
- 2004-2008 se fura din investitii si contracte cu statul. Statul a investit in buzunarele smecherilor. Cei care au furat azi le spunem “baieti destepti”.
- 2008-2010 privatizari nu se mai pot face, investitii nu, ca a venit criza. Asa ca s-a furat direct din bugetul statului.
- 2010 – prezent bugetul nu mai exista. Asa ca se fura direct din buzunarul romanilor, salarii, pensii…!
____________________________________________________________________

Niciun comentariu:

Cuvinte alese - 27 Martie 2017

Viata e o lupta si, daca nu ne luptam, ne inghite intunericul (lasitate, renuntare, descurajare, dezamagire etc.) (Angela Peschir) ____ ...