luni, 25 august 2014

Din viata - 25 August 2014

Omul trebuie sa colaboreze in mod continuu si liber cu harul dumnezeiesc. (Sfantul Maxim Marturisitorul)
____

„Acolo unde nu este Dumnezeu, nu este viata- este Umbră, care este materie fără spirit, ea este sfârşitul, aşa cum Omul ideal este începutul”
Părintele Arsenie Boca
____

„În fiecare dintre noi, este sădită o intenţie a lui Dumnezeu, care prin OM trebuie să devină creaţie”
”Credinţa vine să lumineze cunoaşterea noastră, care este una singură, aşa cum Dumnezeu unul singur este, indiferent de numele pe care îl poartă”
Părintele Galeriu
____

“Când în Duhul Sfânt, sufletul vede cât de blând este Domnul, se smereşte pe sine până la capăt”
Siluan Athonitul
____

“Harul nu este o teologie. Nu este un subiect de discutie. Nu este o doctrina. Este o persoana, si numele lui este Isus.”
*
“Iertarea lui Dumnezeu nu este data in rate.”
*
“Profetii Vechiului Legamant te cheama la a-ti aduce aminte de pacatul tau, in timp ce predicatorii Noului Legamant te cheama la a-ti aduce aminte de neprihanirea ta. Predicatorii Vechiului Legamant iti spun ce e in neregula cu tine, in timp ce predicatorii Noului Legamant iti spun ce este drept si in regula cu tine, din cauza a ceea ce a facut Isus, in ciuda a ceea ce este in neregula cu tine.”
*
“Din momentul in care L-ai primit pe Isus, Dumnezeu iti da un A+ (10+) vesnic in ceea ce priveste pozitia ta neprihanita in fata Lui.”
*
“Pentru un crestin, tronul lui Dumnezeu nu este un tron al judecatii. Este un tron al harului, un tron al favorii nemeritate.”
*
“Este darul ne-condamnarii acela care le da oamenilor puterea de a nu mai pacatui. Din pacate, multi au inversat porunca. Ei spun, ‘Du-te si nu mai pacatui, apoi noi nu te vom condamna.’ Nu este nici o putere in acest lucru. A experimenta harul Domnului nostru Isus, aceasta le da oamenilor puterea de a inceta sa mai pacatuiasca.”
*
“Atunci cand te indragostesti de Isus, tu te vei dez-indragosti de pacat.”
*
“Da-mi voie sa te invat cum sa discerni daca invatatura harului pe care o auzi este corecta. Atunci cand auzi Noul Legamant al harului predicat, este intotdeauna inaltat Isus. Iti aduce o revelatie mai mare si mai mare asupra lui Isus… Nu exista har fara Isus.”
*
“Evanghelia este simpla, si este nevoie de teologi ca sa o faca complicata.”
*
“Dumnezeu a trimis pe Fiul Sau ca sa moara pentru tine pe cand tu erai un pacatos. Este evident ca El nu te iubeste doar atunci cand tu esti perfect in comportament si gandire. Dragostea Lui pentru tine este neconditionata.”
(Joseph Prince)
___________________________________________________________________________________

Niciun comentariu:

Cuvinte alese - 27 Martie 2017

Viata e o lupta si, daca nu ne luptam, ne inghite intunericul (lasitate, renuntare, descurajare, dezamagire etc.) (Angela Peschir) ____ ...