joi, 15 noiembrie 2012

Zambete de toamna - 15 Noiembrie 2012

Cica la un cinematograf satesc din Moldova rula odata, demult, un film istoric despre Mihai Viteazu. La un moment dat venea o replica ramasa aproape celebra: "Victorieee!..."
In acel moment, tanti Victoria se trezi brusc din somnul pe care o luase in timpul filmului, mai de la muncile campului, mai de la paharelele baute, si, buimacita, sari din scaun cat colo si exclama: "Nu da Vasile, ca acuma viu!"
____

Definitia degetului mic de la picior: "mic apendice ce serveste la reperarea mobilelor pe intuneric".
____

"Eu cand zic k iau, iau, iar cand zic k dau, zic !"
____

Ceauşescu se hotărăşte să mărească salariile. La cei cu facultate, le măreşte cu 15%, la cei cu liceul le dă 10% iar la cei care au doar şcoala generală le dă 5%.
- Cum îţi dai seama ce studii are fiecare? întreabă Leana.
- Dacă întreb “Eşti român?” atunci cel cu facultate răspunde “Yes”, cel cu liceul răspunde “Da”, iar cel cu 4 clase răspunde “Îhî.” Ai înţeles?
- Îhî.
____

Marie vine de la parauas, unde a fost cu hainele la spalat, si-i spune lui Ion:
- Ma Ioane, sa stii tu ca, in timp ce spalam hainele aplecata la parau, cineva m-a violat de trei ori.
- Ma femeie, tu esti proasta, cum adica te-a violat de trei ori? Tu prima oara n-ai simtit? De ce-ai mai stat de inca doua ori?
- Pai de primele doua ori am crezut ca esti tu, ma Ioane, numa cand o fost a treia oara am inceput sa intru la banuieli...
____________________________________________________________________________________

Niciun comentariu:

Cuvinte alese - 27 Martie 2017

Viata e o lupta si, daca nu ne luptam, ne inghite intunericul (lasitate, renuntare, descurajare, dezamagire etc.) (Angela Peschir) ____ ...