marți, 16 iulie 2013

Zambete calduroase - 16 Iulie 2013

Bula se intoarce acasa mai repede decat de obicei si-o gaseste pe Bubulina goala in pat.
In scrumiera ardea un trabuc.
- Ce-i cu asta, nenorocito? zbiara Bula.
- Nu stiu, se balbaie speriata Bubulina.
- Daca nu-mi explici imediat, te omor! Spune-mi, de unde e trabucul asta?
Atunci se aude din dulap o voce infundata:
- Din Havana, domnule.
____

- Ce faci, Popescule, tu nu pleci in concediul de odihna?
- Pai mi-am consultat contul de banca si mi-a spus ca inca nu trebuie sa fiu obosit...
____

Scrisoarea liceenilor de la “Bolintineanu” către premierul Victor Ponta
Scandalul “Şpagă la bac” a continuat cu un nou episod: încercarea de luare cu arcanul a junilor liceeni şi transportarea lor la audieri de către procurorii băsişti, udrişti şi funierişti.
A fost nevoie de amestecul hotărât în treburile justiţiei al lui Victor Ponta, această Ană Ipătescu cu ochelari şi cojones, pentru a-i elibera pe tinerii revoluţionari din braţele nemiloasei potere. Entuziasmaţi de gestul haiducesc al premierului, liceenii au ţinut să-şi manifeste mulţumirea, adresându-i acestuia o scrisoare deschisă, pe care o publicăm în exclusivitate.
Domnu priministru Victor Ponta
În primu rând, ne e greu să ne esprimăm cu “domnu’” unui meseriaş atât de apropiat de sufletul nostru, fincă simţim că ca tine suntem şi noi, aşa că dăne voe săţ-i spunem, ca la cel mai bun pretenar al nostru: “Băi, coae, eşti tare, să moară mama!” Cea-i făcut tu pentru noi no să uităm niciodată, frăţică!
Când a tăbărât garda peste noi, să nam parte, nu mai ştiam unde să mai ascundem mangoţii, iam băgat pe unde am putut, da’ băieţii na fost norocoşi ca fetele, aşa că na putut săi bage dăcât în chiloţi, unde ia găsit procurori şi nea dat de belea că nea pus să dăm declaraţii şi mulţi dintre noi ştia dăcât să se semneze.
Dar, chiar când credeam că am berbelito, că nu mai ie nimic de făcut şo să ajungem cu toţii colegi de scăpat săpunul cu idolul nostru, Gigi Becali, pă Jilava, ai apărut tu, Viorele, ca un cavaler din ăla dea-m văzut noi în Stăpânu inelelor şi leai făcut varză pă orcile de procurori. Sa văzut, să şti, că ai experienţă cu procurori: aruncăi peste balustradă pe toţi, dăi d*eacu'!
Mulţi zice că nave-ai dreptul să dai ordine justiţiei. Mă, cum vine asta? Păi la cât am dat noi dreptu’, să na-i tu dreptul săţ-i arăţi muşchi la procurori şi la gabori? Adică noi am dat mia de euro la profi ca să rămânem cu buza umflată, şi f*tuti şi cu banii luaţi, şi fără diploma de bac? De ce eşti priministru, nu să dai ordine, ca să meargă treaba bine, pă combinaţie?
Şi, săm-i bag banii pă card şi cardun buzunar de nar fi mers treaba brici, dacă nu se amesteca muişti ăştia! Parcă nu mai avea ce să facă, în loc so găsească în pana mea pă Elodia sau conturile lu Ceaşcă, ei face iureş cu noi, nea văzut mai cu ciungăn păr, mai cu pene pe spate? Ai d*eacu’ de procurori, băgaleam pământ pă faţă! Credene, Viorele, de nu nea venit s-ăi înjurăm ieri de toţii morţii lor şi dăcât din respect faţă de domnu Liviu Dragnea, nam făcuto!
Încă o dată, îţi mulţumim pentru tot ceai făcut pentru noi şi sper să ne ţii partea şi mai încolo, la facultate, la masteraturi sau la doctoraturi. Findcă nu ţiam zis, coae, da visu nostru e să avem toţi doctoratu, ca tine, păi, ce, mamele noastre să nu fie mândre de noi, numa ma-ta? Şi, cu tot respectul, îţi zicem săţ-i păzeşti scaunu, că venim tare din urmă.
Sântem sute de mii care vrem să dovedim că putem să copiem mai bine ca tine, că putem să îmbârligăm pă fraieri mai bine de cum ia-i îmbârligat tu, că suntem mai şmecheri şi mai tari în gură ca tine! Că cum zicea şi profu nostru de filosofie, Socrate: “Vai de dipscipolu care nuşi depăşeşte maestru!” Maestre Ponta, ţinete bine, noi venim!
Semnează:
Un grup de liiceni de la Lic. Dimitrie Bolimtineanu
____

- Buna ziua, doamna doctor, cred ca am nevoie de ochelari...
- Precis! Aici e bordelul..
____

Perle BAC :
,,Comuniştii erau terorişti, nu dădeau internet la oameni. Ei se bătea cu americanii, care lea dat la temelie, că avea mai multe bombe atomice.”
____

Un reporter s-a dus într-un sat , să ia un interviu .
Satul pustiu , nici țipenie de om. După un timp , de pe o străduță laturalnică , apare o băbuța, sprijinindu-se într-un baston .
- Unde sunt măicuță , locuitorii acestui sat , barbații , femeile ?
- La Caminul Cultural , la cursuri intensive de limba engleză.
- Dar tineretul ?
- Tot acolo , maică …
- Și atunci cine culege , frumusețea acesta de porumb ?
- I don’t know ,maybe the students !
____

- De ce nu dormi?
- Stau pe net.
- Minunat, iar eu sunt în ospeție.
- La cine?
- La tine.
- La naiba, scuză-mă, am uitat.
___________________________________________________________________________________

Niciun comentariu:

Cuvinte alese - 27 Martie 2017

Viata e o lupta si, daca nu ne luptam, ne inghite intunericul (lasitate, renuntare, descurajare, dezamagire etc.) (Angela Peschir) ____ ...