luni, 8 iulie 2013

Zambete calduroase - 8 Iulie 2013

- Bunica s-a oprit brusc din tricotat. Apoi s-a uitat in ochii mei si a spus: "Ghem over" .
____

Un cavaler mergea prin desert. Lung a fost drumul lui. Pe drum, el isi pierde calul, casca si armura. A ramas doar cu sabia. Insetat si lipsit de puteri, vede la orizont un lac. Cu ultimele puteri, el se indrepta spre lac, iar pe mal intalneste un balaur cu trei capete. Cavalerul puse mana pe sabie si incepu a lupta cu monstrul. Se lupta o zi, se lupta doua, pana i-a taiat doua capete. A treia zi balaurul cazu fara puteri. Langa el cazu si cavalerul lipsit de vlaga. Atunci balaurul intreba, abia rasufland:
- Cavalere, tu de fapt, ce ai vrut sa faci?
- Sa beau apa.
- Pai, trebuia sa bei …
____

Odată, soțul și soția hotărăsc ca timp de o zi să nu deschidă ușa nimănui. În ziua stabilită, chiar de dimineață sunt treziți de sonerie, se apropie de vizor și ii văd pe părinții soțului. Au hotărât să nu deschidă. Părinții soțului au plecat. Peste câteva ore sună soneria din nou, se apropie ei de vizor și ii văd pe părinții soției. Au vrut iar să nu deschidă ușa, însă soția a început a plânge și soțului, fiindu-i milă de ea, a deschis. Au trecut anii… li s-au născut 4 băieți… și a cincea fată. Cu această ocazie, soțul a organizat o petrecere mare și toți au observat că pur și simplu radia de bucurie. Atunci prietenii l-au întrebat:
- De ce te bucuri așa tare, nici la nașterea fiilor nu te-ai bucurat așa?
El, zâmbind, le spune:
- S-a născut cea care îmi va deschide ușa!
____

Confesiunile unui barbat urat:
"Eu știu că nu sunt prea frumos, dar să se prefacă prostituatele că așteaptă autobuzul, atunci când mă văd, e prea de tot."
____

Corupţie la Bac! Pitagora a primit şpagă ca să-şi modifice teorema în funcţie de lucrările elevilor.
____

In spital este adus un tip cu o fractura craniana. Sora medicala completeaza fisa si intreaba:
- Casatorit?
- Nu, accident
____

"Nu ca ma laud, dar pot sa spun ca sunt unul dintre cei mai bine vazuti angajati de la serviciu...
Trei camere de luat vederi stau pe mine."
____

La psihiatru:
- Felicitari domnule, faceti progrese, tratamentul da rezultate!
- Astea numiti dumneavoastra progrese? Cu sase luni in urma eram Napoleon, iar acum - un nimeni…
____

El: De doi ani de zile ma intalneam cu ea si totul era ok. Dupa doi ani de zile a inceput sa ma bata la cap cu tot felul de intrebari: "Hai, zi-mi, cum te cheama?"
____

Un apel telefonic în cabinetul unui medic veterinar:
- Domnule doctor, în câteva momente trebuie să ajungă la dumneavoastră soacra mea cu o căţeluşă foarte bătrână. Vă rog să-i faceţi o injecţie cu o otravă puternică, să nu se chinuie !
- Nici o problemă ! Dar cu căţeluşa ce să fac? Ştie să se întoarcă singură acasă ?
____

Cea mai buna metoda de a determina pe un barbat sa faca ceva, este sa-i spui ca e prea in varsta ca sa faca asta...
____

- După ce că nu mă simţeam în apele mele, a mai intervenit şi paza de coastă.
____

- Dacă nu-s în apele mele, mă găsiţi la mare!
____

Concurs de sarituri in apa:
Americanu: Un metru nouazeci si cinci, ce biceps, ce triceps, ce slip. Sare de la douazeci de metri intr-un bazin cu adancime de un metru. Salt reusit. Aplauze.
Rusul: Doi metri si zece. Ce biceps, ce triceps, ce slip. Sare de la cincizeci de metri intr-un bazin de o jumatate de metru. Saritura reusita. Aplauze.
Bula: Un metru patruzeci si cinci, ce coaste, ce solduri, ce izmene. Sare de la o suta de metri intr-o carpa uda. Sare, isi sparge capul. Se ridica, vazand stele verzi, si incepe sa injure:
- Fire-a-ti ai dracu’, ba, care mi-a stors carpa?
____

- Ce e, ma, cu pozele alea ? Ai printat cateva sute si sunt toate cu fosta ta prietena.
- Vezi tu , daca dadeam "delete " la folderul cu pozele ei , nu aveam nici o satisfactie.
Dupa ce le printez pe toate, le bag in masina de tocat documente.
____

"Ne-am cunoscut în urmă cu câteva luni, perioadă în care tranzitam nişte momente nu tocmai plăcute. Însă cu ajutorul tău, prietenia ta, mi-am recăpătat culoarea trăirilor, zâmbetul, uşor schiţat, care în trecut era plin de contur, mai apoi devenit cenuşiu, liniştea care-mi lipsea, regăsirea în visurile mele. Ai fost clipa de care aveam nevoie, la fel ca lumina pentru flori. Poate nu ţi-am mulţumit niciodată îndeajuns, chiar dacă-ţi arătam asta prin gesturile şi comportamentul meu faţă de tine. Dar îţi mai spun, pentru că meriţi. Mulţumesc, mulţumesc pentru tot. Ştii, poate îţi trece prin minte: ''ce i-o fi venit să-mi scrie, să-mi vorbească... Ce-l macină iar? N-am mai avut ocazia să ne vedem, de multă vreme. Să-i fie dor de mine... îi lipsesc... ar vrea să ne vedem iar?'' Mmm, e simplu: mă gândeam la tine, la momentele petrecute, la gingăşia ta, la cum eram eu datorită ţie. Şi gândindu-mă, mi-am adus aminte de altceva... De fapt, poate de asta ţi-am scris mai tare, deşi nu-s sigur. Mai ţii minte ultima dată când ne-am plimbat prin parc, când ţi-am pus o floricică-n păr, când ne zâmbeam şi ne ţineam de mână? Desigur, prieteneşte! Mno, imediat după, la ieşirea din parc, era o tanti care vindea îngheţată. Ai spus că ai vrea şi tu una, ţi-am dat 10 lei şi ţi-ai cumpărat, timp în care eu îmi legam şireturile. Întrebarea mea e: mi-ai dat restul înapoi? Nu de alta, dar am adunat bonurile cheltuite împreună cu tine, şi nu-mi ies 4 lei. Ştii că sunt bun la mate'! Mulţumesc, şi... sper să ne vedem în curând... poate la un suc!"
____

Iată cele cinci cuvinte care sunt cel mai greu de pronunțat în limba română:
1. diclordifeniltriclormetilmetan
2. Hexakosioihexekontahexaphobia (teama de cifra 666)
3. Hippopotomonstrosesquipedaliophobia (teama de cuvinte lungi)
4. difosfopiridinnucleotidpirofosfataza
5. Scuzați-mă.
____

Pe facebook:
"Oameni buni , sa nu aveti impresia ca bas toti care au dat bacul anu‘ acesta , este prosti si analfabeti ! Eu sunt exceptia ! In rest .....aveti perfecta dreptate !!!!"
____

"Eram la universitate, începuse ora de vreo 15 minute când intră o colegă de clasă, un pic ciufulită, cu ochii semi închiși și un mers nu prea sigur, se vede că avuse o noapte furtunoasă săraca. Desigur, profesorul indignat de o asemenea apariție, apropo, era destul de dur și avea în jur de 40 de ani, i se adresează:
- Domnișoară, de ce ai întârziat?
Și în loc de bine cunoscutele răspunsuri ”Mă scuzați am venit de la țară” sau ”Mi-a murit bunica” ori alt răspuns banal folosit de studenți, ea, îl țintuiește cu o privire puțin tulbură, zâmbește dulce și trântește:
- Dragule, de ce nu m-ai trezit și pe mine când ai plecat?"
____

El: Femeile au asta din născare. Nepoată-mea (4 ani) cu un glas supărat, aproape plângând îi spune unui băiețel:
- Dă-mi-le, astea nu-s bomboanele tale, pe ale tale eu deja le-am mâncat.
____

O soţie bună nu strigă niciodată la soţul ei, ea dă ordinele calm, scurt, clar şi cuprinzător!
__________________________________________________________________________________

Niciun comentariu:

Cuvinte alese - 27 Martie 2017

Viata e o lupta si, daca nu ne luptam, ne inghite intunericul (lasitate, renuntare, descurajare, dezamagire etc.) (Angela Peschir) ____ ...